Download algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Sprinkel + Hop in simpele taal uitgelegd.

Artikel 1 - Definities
Daar kan ik kort over zijn:
1. Herroeping = retourneren
2. Verder valt er weinig te definiëren.    

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Sprinkel + Hop
Joke Smit
Weimarstraat 19, 2562 GN Den Haag
06 4796 4326 (ook what's app!)
joke@sprinkelhop.nl

Maakt niet uit wanneer, waar of hoe laat. Ik probeer binnen 24 uur te reageren!

En nog wat extra info:
KvK-nummer: 66477417
Btw-identificatienummer: NL158955894B01

Artikel 3 - Toepasselijkheid
1.    Natuurlijk zijn deze algemene voorwaarden alleen van toepassing als je iets koopt in mijn shop. Toepasselijk hè?!
2.    Voordat je je bestelling plaatst, wordt gevraagd om de algemene voorwaarden te accepteren. Deze algemene voorwaarden kun je nalezen door te klikken op de link. Je kunt ook de algemene voorwaarden downloaden en opslaan op je computer.
3.    Kloppen mijn algemene voorwaarden niet helemaal? Laat het dan weten. Het komt altijd goed!

Artikel 4 - Het aanbod
1.    Alle artikelen zijn tweedehands. Dit houdt in dat ieder product gebruikssporen bevat. Soms heel weinig, soms wat meer. Bij ieder artikel wordt de conditie duidelijk aangegeven in de omschrijving van het artikel.
2.    In de omschrijving vertel ik ook zo nauwkeurig mogelijk hoe het product eruit ziet en waar het van is gemaakt. Bekijk vooral ook de foto's van het product!  Heeft het product gebruikssporen dan zijn deze duidelijk op de foto's te zien. Laat het me weten als je product in het echt niet helemaal is zoals je had verwacht. 

Artikel 5 - De overeenkomst
1.    Deze overeenkomst geldt op het moment dat jij een product daadwerkelijk hebt betaald.  
2.    Zo gauw ik je betaling heb ontvangen, stuur ik je een bevestiging per email. 
3.    Bij Sprinkel + Hop kun je altijd veilig betalen en zullen je gegevens niet bij anderen terecht komen.
4.    Als je je product krijgt geleverd of komt afhalen dan zorg ik dat je weet waar je terecht kunt als je vragen hebt of wilt retourneren. Kijk ook altijd even op www.sprinkelhop.nl onder het kopje 'info'. Hier vind je antwoorden op vele vragen. 

Artikel 6 - Herroepingsrecht
Wil je je bestelde product terugsturen? Geen probleem! Tot 28 dagen nadat je je bestelling hebt ontvangen, kun je het product terugsturen.

Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
1.    Voordat je besluit om het artikel terug te sturen, wil je natuurlijk weten of het product werkt en eruit ziet zoals jij verwacht had. Uitproberen mag! Ga wel zorgvuldig met het product en de verpakking om; test het zoals je ook in een winkel zou doen.

2.    Gebruik je het product zodanig dat het beschadigd of kapot is gegaan, dan kan het zijn dat je je aankoopbedrag niet of maar gedeeltelijk terug krijgt.

Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
Hoe werkt het retourneren:
1.    Vul het bijgeleverde retourformulier volledig in.
2.    Zorg dat het product in originele staat is. Verpak het product met dezelfde verpakking en in dezelfde doos als die je hebt ontvangen. Lees artikel 7 even, voor meer informatie.
3.    Stuur het product met retourformulier, zo snel mogelijk maar binnen 28 dagen nadat je de bestelling hebt ontvangen, terug naar:

Sprinkel + Hop
Weimarstraat 19
2562 GN Den Haag

Zelf bij mijn winkel brengen kan ook! Maak hiervoor even een afspraak per mail met me, joke@sprinkelhop.nl.

4.    Laat me per email, joke@sprinkelhop.nl, weten welk product of welke producten je terugstuurt en vermeld daarbij de track en trace code van het pakketje. Ook vind ik het fijn om te weten, waarom je het product terugstuurt.

5.    Na ontvangst van de retour, controleer ik de product(en) en betaal ik je binnen 7 werkdagen het aankoopbedrag (incl. verzendkosten) terug. Mits aan artikel 7 is voldaan.

6.    De kosten voor het retourneren van een product/ producten zijn voor eigen rekening!


Artikel 9 -
Verplichtingen van Sprinkel + Hop bij herroeping
1.    Ik stuur je een bevestigingsmail, als jij me mailt dat je een artikel retour gaat sturen. (Snap je?).
2.    Uiterlijk binnen 7 dagen nadat ik de producten heb ontvangen, zal ik het aankoopbedrag, inclusief standaard verzendkosten aan je terugbetalen. 

Artikel 10 - De prijs
1.    De prijs die zichtbaar is in de webshop, is gewoon de prijs die jij voor het artikel betaalt. Simpel.
2.    Deze prijs is inclusief BTW.
3.    Deze prijs is zonder verzend- of bezorgkosten.

Verzenden kost 6,95.

Sommige artikelen kunnen niet verzonden worden, dit staat vermeld in de omschrijving van het artikel. Deze artikelen kun je gratis afhalen in mijn winkel in Den Haag (Weimarstraat 19, 2562 GN Den Haag) of op één van de lifestyle markten waar ik te vinden ben.

Bezorgen is ook mogelijk. De kosten voor persoonlijk bezorgen van je bestelling zijn als volgt (afstand vanaf mijn winkel in Den Haag (2562 GN) tot plaats van bestemming):

25,- voor 0 - 15 km
40,- voor 16 - 50 km
55,- voor 51 - 100 km
70,- voor 101 - 150 km
Bezorging bij meer dan 150 km is niet mogelijk.

4.    Soms betaal je ook transactiekosten. Betalen met iDeal kost niets extra's. Voor de overige betaalmethodes betaal je een klein percentage van je orderbedrag:

IDeal GRATIS!
Visa 2,5% extra kosten
Mastercard 2,5% extra kosten
Paypal 4,5% extra kosten
Sofort 1,5% extra kosten
Bancontact 2,5% extra kosten 
Maestro 2,5% extra kosten
Giropay 2,5% extra kosten

Artikel 11 - Nakoming overeenkomst  
1.    Ik zorg ervoor dat je het product ontvangt, zoals beschreven staat in de webshop. Alle producten die ik verkoop zijn vintage of in ieder geval tweedehands. Ze zijn niet nieuw, maar wel in zo'n staat dat ze prima voor een tweede leven kunnen doorgaan. Zie artikel 4 voor meer informatie. 
2.    Op de producten geef ik geen garantie. Mocht er binnen afzienbare tijd, iets niet goed zijn met het product. Laat het me dan weten! Dan kunnen we samen tot een oplossing komen.

Artikel 12 - Levering en uitvoering
1.    Je geplaatste bestelling zal ik binnen 1-3 werkdagen verzenden. Je krijgt een verzendbevestiging, wanneer het pakketje is verzonden.
2.    De producten worden met zorg verpakt. Bij het verpakken maak ik gebruik van eerder gebruikt verpakkingsmateriaal, zoals dozen en kranten. 
2.    Ik verzend met PostNL. Zij leveren binnen 24 uur na verzendbevestiging het pakketje bij je af. De status van jouw bestelling kun je checken op postnl.nl met de track & trace code die in de (e-mail) verzendbevestiging staat.
3.    Als de verzending is vertraagd, zal ik je dit per mail laten weten. Je hebt dan het recht om af te zien van je aankoop. Natuurlijk krijg je dan binnen 7 werkdagen het aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug.
4.    Mocht je bij ontvangst van het artikel constateren dat het artikel beschadigd is, laat het me dan binnen 2 werkdagen weten. Natuurlijk vergoed ik dan je volledige aankoop. 

Artikel 13 - Betaling
1.    Artikelen worden niet gereserveerd. Na betaling, is je bestelling pas definitief en is het artikel van jou.
3.    Klopt iets niet in jouw betaalgegevens, laat het me dan weten (joke@sprinkelhop.nl)!

Artikel 14 - Klachtenregeling
1.    Ik hoop dat je ten alle tijden tevreden en blij bent met het shoppen bij Sprinkel + Hop. Mocht je een klacht hebben, dan wil ik deze graag voor je oplossen. 
2.    Stuur me een email of een brief met daarin het probleem zo volledig en duidelijk mogelijk omschreven. 
3.    Uiterlijk binnen 3 werkdagen krijg je een reactie van mij op je klacht. Ik laat je weten hoe ik dit nu voor je kan oplossen of ik laat je weten hoeveel tijd ik nodig heb om je probleem later op te kunnen lossen. 
4.    Mochten we na 4 weken niet tot een oplossing komen, dan mag je de klacht voorleggen bij de geschillenregeling. Natuurlijk hoop ik dat het nooit zover komt.

Artikel 15 - Geschillen
Op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 18 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
1.    Tot slot: alle foto's zijn gemaakt door mijzelf of onder copyright van Swan Market. De foto's die gemaakt zijn door mij mag je vrij pinnen, gebruiken, dupliceren, maar wel fijn om mijn naam, Sprinkel + Hop, even erbij te vermelden. De foto's die gemaakt zijn door Chimo & More Photography www.chymomore.com en Sanne Romeijn Photography www.sanneromeijn.com in opdracht van Swan Market rust copyright. Deze foto's mag je niet zonder toestemming van Swan Market vermenigvuldigen.
2.    En dat was het. Algemene voorwaarden zijn echt niet zo moeilijk. Soms worden ze gewoon moeilijk omschreven.
3.    Mocht ik in de toekomst de Algemene Voorwaarden aanpassen dan doe ik nooit ten nadele van jou. Je kunt dit dan terugvinden op de site van Sprinkel + Hop.